
Niewątpliwie są to deski do krojenia (produkty w niskiej cenie: szerzej). Trudno byłoby się bez nich obejść, więc dobrze jest ich mieć choćby 2 albo 3, tak, by każdy chętny mógł pomóc nam w krojeniu marchewki lub siekaniu szczypiorku. Deski mogą być wykonane z różnorakich tworzyw – z drewna, szkła oraz plastiku. Na którą z nich się zdecydować? Drewno jest idealnym materiałem, które przetrwa lata, ale niestety szybko pochłania zapachy i kolory, a do tego należy wycierać je do sucha. Plastik to praktyczne rozwiązanie, ponieważ taka deska nadaje się do mycia w zmywarce, nie jest kosztowna, lecz może gromadzić bakterie.
Jeżeli sądzisz, że ten artykuł posiada niezwykle interesujące informacje, to wejdź na oryginalny materiał (http://karlhausmann.com/pl/kategoria-produktu/gotowanie/), który także Cię wciągnie całkowicie.
Natomiast deski ze szkła, choć estetycznie wyglądają i są dosyć trwałe, mogą powodować ślizganie się noża, co jest niebezpieczne, szczególnie dla młodszych kucharzy – wobec tego – podejmijmy decyzję sami.
Kolejnym gadżetem są drewniane łopatki wykorzystywane do mieszania potraw w garnkach bądź na patelniach. Są tanie, dlatego nawet, gdy się popsują, zawsze możemy zakupić nowe. Niewątpliwie przydadzą się również miarki, dzięki którym dokładnie odmierzymy wymagane składniki – a warto trzymać się określonych receptur, jeśli chcemy, aby danie wszystkim smakowało. Co więcej nie można zapominać o wyjątkowo istotnym elemencie, jakim są suszarki do naczyń (oferta akcesoriów kuchennych – więcej na stronie). Chociaż obecnie właściwie większość z nas ma zmywarkę, to ręcznie umyty nóż albo talerz także musimy mieć gdzie położyć. Niniejsza suszarka jest pomocna, także do osuszenia z wody pęczka ziół – sprawdź sam.